Top 4 locaties Nederland

Utrechtse Heuvelrug

Als je bossen, vennetjes en heuvels wil vastleggen met je drone, ga je naar de Utrechtse Heuvelrug. Met uitzondering van enkele kleine gebieden is het over de hele Utrechtse Heuvelrug toegestaan om met je drone te vliegen. Je vindt hier vennetjes, kastelen, kleurrijke heidevelden en mooie vlaktes. De perfecte locatie voor het schieten van gevarieerde beelden dus!

Loonse en Drunense Duinen

Deze schittende zandduinen bevinden zich in Noord-Brabant en lenen zich uitstekend voor foto's of video's vanuit de lucht. In dit Nationaal Park mag je met vergunning met je drone vliegen. Houd er overigens wel rekening mee dat je op veel plekken niet van de wandelpaden af mag wijken dus zorg ervoor dat je je drone niet uit het oog verliest.

De Waddeneilanden

Buiten een groot deel van Vlieland zijn de meeste Waddeneilanden helemaal geschikt voor het maken van dronefoto's en -films. Hier kun je ongestoord te werk gaan. Ga je de onstuimige duinen vastleggen, kies je voor de woeste zee of voor de uitgestrekte velden?

De Nederlandse kust

Je treft hier een zeer gevarieerd landschap over een relatief klein oppervlak. Je fotografeert de zee, duinen én mooie stranden. In principe mag je langs de hele Nederlandse kust met je drone vliegen, maar je dient wel rekening te houden met voorranghebbende zweefvliegtuigjes die laag over kunnen vliegen.

Top 2 locaties België

De Kalmthoutse Heide

De natuur op deze heide is ontzettend afwisselend en biedt voor ieder wat wils. Zo vind je hier onder meer heide, vennen, zandverstuivingen en dennenbossen. Ook is er een grote kans dat je slangen, hazen, hagedissen, vele vogelsoorten en andere dieren spot. Inspiratie volop. Het kan hier wel druk zijn, dus houd altijd rekening met je omgeving.

De Vlaamse Ardennen

Je mag hier niet overal vliegen met je drone, in het grootste deel wel. Kenmerkend is het heuvelachtige karakter, de vele molens, diverse bossen, velden en waters. Niet voor niets wordt dit gebied ook wel het 'Wandelwalhalla' genoemd. Je kunt hier honderden kilometers afleggen en steeds weer verrast worden door de prachtige vergezichten en mooie natuur.