Het was gisteren een heerlijke dag. ideaal qua temperatuur en bijna geen wind. Ideaal weer dus om de Bugs W2 weer eens af te stoffen om eens lekker een vlucht te maken. Dat lijkt simpeler dan dat het eigenlijk was. Gewapend met onze Duitse Herder en een zak dropjes en wat drinken zijn we naar de polder gegaan achter de Haagse beemden. Daar eenmaal aangekomen een parkeerplekje gezocht waar ook een picknick tafel aanwezig was.

Ons hier gesetteld en de drone weer aangesloten. Alleen daar begonnen de problemen. Wat ik ook deed hij wilde niet starten! Bij deze drone moet je hem ijken door bepaalde bewegingen uit te voeren. Maar ondanks het gedraai geen contact! Na 10 minuten klooien wilde we er mee stoppen. En er kwam ook iemand aan waarvan we dachten dat hij zijn honden ging uitlaten. De meneer stapte uit liep naar de achterkant van zijn auto en daar kwam de hond.. ownee toch niet. Hij had een drone bij zich! Een hele vriendelijke man (Gino heette hij geloof ik) vertelde ons dat hij even wachtte tot zijn maat er zou zijn. Na enkele minuten kwam zijn maat met een klein koffertje aanzetten. Ze startte hun drones en lieten ons even zien hoe je eigenlijk moest vliegen. De andere man (Rene) had zijn DJI Mavick bij zich. Een mooi en klein compacte drone. Gino had een een soort van delta vlieger bij zich met 1 propellor aan de achterzijde. Ondertussen zijn Barbara en ik nog steeds bezig geweest om onze drone aan de gang te krijgen. Nadat Rene en Gine klaar waren met vliegen keken ze even mee met onze drone. Wat we in eerste instantie ook probeerde.. we kregen er geen leven in.

Totdat Gino met een tip kwam. "Leg hem gewoon eens even op de grond en kijk wat hij dan doet". En voila! hij doorliep het proces nu zonder problemen. Hij startte gewoon en netjes op. Beide heren hebben ook even gevlogen met de Bugs W2 en waren zichtbaar verrast over de vliegkwaliteiten. Na onze vlucht hebben we nog gezellig wat nagepraat en wat gegevens uitgewisseld. Ook kreeg ik via Whatsapp nog wat foto's die Rene geschoten had met zijn DJI Mavick.

Eenmaal thuis gekomen blijkt het toch dat wij iets niet goed gedaan hadden vwb het filmen en fotograferen. Dus erg veel film materiaal hebben we niet. Wel een aantal foto's. Ik zal er eentje plaatsen van onszelf en een foto die Rene gemaakt heeft. Zie het grote verschil :)

Foto van onze drone: 3aug2019.jpg

Foto gemaakt door Rene: Rene.jpeg

Rene en Gino bedankt voor al jullie tips, truuks en ideeen!